Hrvatski jezikEnglish language
Kulturno – povijesni sadržaj - baština
Prirodno – zemljopisne znamenitosti
Sportsko – edukativno - zabavni program
U duhu Istre
Dodatne usluge

Prirodno – zemljopisne znamenitosti

NP Brijuni

NP Brijuni
Otočje Brijuni uz jugozapadnu obalu Istre, proglašeni su nacionalnim parkom 1983. godine.
Obuhvaćaju površinu od 2700 hektara, a sastoji se od četrnaest otoka i otočića, od kojih su najveći Veliki i Mali Brijun.
N.P. Brijuni oaza je veličanstvenog sklada čovjeka, biljnog i životinjskog svijeta. Na Brijunima je upisano gotovo 700 vrsta raslinja, oko 250 vrsta ptica, dok blaga mediteranska klima čini ovo mjesto ugodnim i ljekovitim.

Cijena
Svibanj - 38 kn / učenik
Lipanj / rujan – 40 kn / učenik

PP Učka

PP Učka
Park prirode Učka - mjesto bogate flore i faune, koje se diči sa nekoliko endemskih vrsta, s  iznimnim arheološkim dragocjenostima i dokazima prisutstva čovjeka starim 14 tisuća godina.

Cijena
35 kn / učenik

Informacije
Cijena se odnosi na edukativni program "Malikova staza". Izvodi se u posebnoj učionici u prirodi uz rješavanje radnih listića te je prilagođen nastavnom planu i programu od 1.-4. razreda osnovne škole. Trajanje programa je 4 sata.

Jama Baredine

Jama Baredine
Tajnovita igra prirode, koja je nastajala tisućljećima, daleko od svijetla dana i oka čovjekova. Ova spilja riznica je stalagmita i stalaktita, podzemnih skulptura realiziranih strpljivim i dugovječnim radom vode. Ukupna dubina jame iznosi 132 m sa podzemnim jezerima čija je dubina ponekad i 30-tak metara. Temperatura u jami je konstantna i iznosi oko 14 C. Zanimljivost ovog pustolovnog pothvata je i susret s podzemnim životinjskim svijetom: čovječjom ribicom, endemska vrsta životinje koja živi samo u ovim kraškim područjima, te minijaturnim prozirnim račićima i kukcima.

Cijena
25 kn / učenik

Informacije
Dodatna ponuda – Traktor story & Galerija Konobon (izložba povijesnih traktora & postav o kruhu, maslinovom ulju i vinu). Može se organizirati i prezentacija vršenja žita. Cijena: 15 kn po učeniku – uključeno vođenje.
Za grupe školske djece mogu se organizirati igre na prostranoj livadi pored jame.

Jama Feštinsko kraljevstvo

Jama Feštinsko kraljevstvo
Ulazeći u špilju čujete skladan zvuk kapljica koje od pamtivijeka stvaraju prekrasan podzemni nakit ispod kojeg se zrcale jezerca puna vode nakapnice. Špilja oduševljava ljepotom raznolikih sigastih oblika među kojima se posebno ističu "čarobnjakov šešir", "kula babilonska" i ogromna "šišmeševa krila" preko kojih se proteže korijen vinove loze, koja crpi vodu sa špiljskog dna.

Cijena
25 kn / učenik

Informacije
U cijenu je uključeno i vođenje koje traje cca 20-25 minuta.
U okolini se nalazi i galerija slika, životinje, livade te je moguće organizirati razne sadržaje tipa povlačenja konopca i slično.

Špilja Mramornica

Špilja Mramornica
Predstavlja pravi dragulj istarskog podneblja, spominje se davne 1770. godine kada ju je posjetio i opisao poznati putopisac Alberto Fortis.

Cijena
25 kn / učenik

Informacije
U špilji je 14 stupnjeva. U sklopu je i agroturizam gdje djeca mogu razgledati životinje, a u blizini je i igralište. Dio koji je dostupan za razgled je cca površine 1 hektar.

PP Kamenjak

PP Kamenjak
Poluotok Kamenjak je čudo prirodne arhitekture smješten na krajnjem jugu Istre. Tragovi ljudskih zajednica na Kamenjaku sežu u daleku prošlost, čak 4000 godine prije nove ere. Biološka raznolikost flore i faune bila je temelj da se ovo područje zaštiti i sačuva te proglasi parkom prirode. Posebna atrakcija parka su tragovi dinosaura koju su nekada šetali ovim područjem, svjetionik Porer, brojni objekti iz razdoblja austrougarske monarhije, te edukacijsko-poučna staza prilagođena svim uzrastima.

Cijena
Autobus – 400 kn

Informacije
Organizacija edukativnih programa, radionica, prilagođene nastavnom programu.
Cijene radionica: 25 kn / učenik (osnovna škola)

Višnjan

Višnjan
Mjesto u zapadnom dijelu Istre gdje možete doživjeti duh bogate povijesne baštine, okusiti kvalitetne domaće proizvode lokalnih proizvođača te uživati u promatranju zvijezda.

Zvjezdarnica
Osnovana 1976. godine od strane mladih entuzijasta, amatera. Po broju otkrivenih asteroida, više od 1700 manjih planeta, jedna je od 12 najproduktivnijih zvjezdarnica svijeta te je tako 2005. godine postala astronomski institut.

Cijena
20 kn / učenik
25 kn / učenik (uključeno promatranje teleskopom)

Rijeka

Rijeka
Najveća je hrvatska luka, treći grad po veličini u Hrvatskoj te administrativno središte Primorsko-goranske županije.

Planetarij i zvjezdarnica
Srce ovog astronomskog centra kojeg čini zvjezdarnica, niz dvorana i pratećih sadržaja, jest digitalni planetarij. U zvjezdarnici se putem teleskopa može promatrati stvarna slika svemira, a u planetariju se uz pomoć digitalne tehnologije prikazuje simulirana slika svemira.

Cijena
Predavanje 10 kn + 10 kn planetarij / učenik

Informacije
Predavanja su prilagođena uzrastima učenika

Pulska luka

Pulska luka
Prirodne karakteristike pulskog zaljeva: prostranost, zaštićenost, bogato poljoprivredno zemljište i obilje izvora slatke vode, pogodovale su nastanku grada upravo na ovome mjestu, odnosno gradine Histra prije više milenija. Razvoj i prosperitet grada bio je uvijek u uskoj uzročnoj vezi s mogućnostima i stupnjem korištenja tog zaljeva, odnosno luke u jugoistočnom dijelu, gdje kontinuirano postoji od prvih početaka. Cijeli zaljev postaje glavni gospodarski resurs grada u austrougarskom stogodišnjem razdoblju kada izgradnjom lukobrana početkom XX. st. postaje važna i velika luka u kojoj se mogla smjestiti cijela ratna flota Monarhije.

Cijena na upit

Limski kanal

Limski kanal

Sjeverno od Rovinja nalazi se jedno od najljepših prirodnih bogatstava Istarskog poluotoka, Limski zaljev ili kako ga neki nazivaju Limski kanal ili Limski fjord. Zaljev je dio 35 km dugačke Limske udoline (drage), koja se proteže skoro do centra Istre, grada Pazina. Sam zaljev je nešto duži od 10 km, dubine do 30 metara, i na najširem dijelu širok oko 600 metara.
Sa obje strane uzdižu se prilično strma brda, ponegdje i do visine od 100 m. Voda u zaljevu je djelomično boćata, zbog podvodnih izvora slatke vode, pa samim tim pogodna za razvoj biljnog i životinjskog svijeta, a poznato je i uzgajalište riba i školjkaša.

Zanimljiva je i okolica zaljeva, biljni je pokrov bogat i raznolik, od zimzelene do listopadne šume, u kojoj žive razne vrste divljih životinja. Prije četrdesetak godina tu je sniman i film o vikinzima, "Dugi brodovi",
sa Kirkom Douglasom u glavnoj ulozi.

Cijena na upit

Farma boškarina

Farma boškarina
Stancija "Boškarin" nalazi se u blizini Višnjana. Uvidjevši problematiku izumiranja istarskog goveda, boškarina, osnovan je prostor u kojem se goveda mogu ugodno osjećati i razmnožavati. Na štanciji Boškarin, odnosno Geno Parku, moguće je vidjeti prikaz povijesti autohtonog istarskog goveda od početka njegovog razvoja, kroz faze njegovog iskorištavanja u poljoprivredi, nestajanja i izumiranja, pa sve do trenutka spašavanja vrste. U staji se danas nalazi oko 30 različitih vrsta goveda: bikova, volova, krava i junića te 14 magaraca. Zainteresirani se mogu slikati uz goveda i na taj se način doživotno prisjećati istarskog boškarina.

Cijena na upit

Ranč Barba Tone

Pulska luka
Samo 18 kilometara od Pule nalazi se ranč "Barba Tone". Uz jedinstvene treckinge u prirodi, za početnike i profesionaice, "Barba Tone" nudi izlete, školu jahanja na mirnim konjima, smještaj na ranču i dodatne sadržaje za djecu (pijesak, gumeni dvorac, ljuljačke, stolni, igre izdržljivosti). Uz konje (arapi, poluenglezi, šareni mustanzi (indijanski konji) i poni za djecu), na ranču se nalazi mini farma s patuljastim kozama, pilićima, labudovskim guskama, patkama, kunićima, ovcama i psićima.

Cijena na upit
Želite li naručiti naš katalog?
Prijavite se besplatno na newsletter.
Šalji