Hrvatski jezikEnglish language
Kulturno – povijesni sadržaj - baština
Prirodno – zemljopisne znamenitosti
Sportsko – edukativno - zabavni program
U duhu Istre
Dodatne usluge

U duhu Istre

Kulturno – povijesni sadržaj - baština

Vinske ceste

"Kruh je za tilo, vino je za dušu"

Bezbroj lica ovog neodoljivog proizvoda dobivenog alkoholnim vrenjem mošta od svježeg i za preradu pogodnog grožđa nudi vrhunske hedonističke i enološke doživljaje, stvara ugodne opsjene, opija i daje potpuno novu sliku realnosti. Vino je hrana, vino je lijek, afrodizijak, a u najnovije vrijeme vino je i turistička atrakcija.


Putem vina krenula je i Istra, te mnogobrojnim zaljubljenici u vino ponudila iskustvo koje pomaže u boljem poznavanju i uživanju u njemu. Primjerice, šetnju vinogradom i priče vrijednog vinogradara, degustaciju vina u staroj konobi iz kamena, uz specifične priče o svakoj pojedinačnoj sorti i fazama stvaranja, te naposljetku ispijanje tog istog vina uz domaće specijalitete usred autentičnog istarskog dekora ili pred nepreglednim redovima loze.


Sastavni dio naše turističke ponude su i vinske ceste kojima prolazeći uživate u posebnosti okoliša i prirodnih ljepota, kao i ljepoti povijesnih i kulturnih znamenitosti.


Najpoznatija istarska vina su Malvazija, Teran, Merlot, Muškat te Cabernet Sauvignon, a o njihovoj profinjenosti pisao je i veliki pustolov i ljubavnik Giacomo Casanova u svojim čuvenim memoarima.
Krenite zajedno sa nama na nezaboravno putovanje jednom od 7 istarskih vinskih cesta, putovanje okusa i mirisa, legendi, kulture i tradicije.

Kulturno – povijesni sadržaj - baština

Agroturizam

Agroturizam ili seoski turizam specifičan je oblik turizma, u kojem je glavni motiv putovanja "povratak čovjeka prirodi".


Prije stotinjak godina samo su imućniji ljudi u gradovima sebi mogli priuštiti provođenje godišnjeg odmora na moru ili u planinama, pa je uobičajeno odredište bilo selo i rodbina. Danas, kad mnoga gradska djeca nisu nikad vidjeli uživo konje, krave ili svinje, seoski turizam je postala čak pomodna pojava, kojoj se ne mogu odreći pozitivni efekti čovjekovog bivanja u prirodi.


Daleko od vreve, žurbe i stresa, a opet dovoljno blizu civilizaciji i modernim tekovinama nudimo vam odmor za dušu i tijelo gdje ćete otkriti sve čari malih obiteljskih hotela i stancija. Unutrašnjost Istre prepuna je nesvakidašnjih krajolika, zelenih valovitih brežuljaka poneki okrunjeni gradićima, sela i potoka, stjenjaka i laporastih dina, crkvica, stari kaštela obraslih bršljanom.


Buđenje uz pjev ptica u toploj postelji tradicionalne istarske kuće, kušanje izvornih istarskih specijaliteta i vina, druženje sa domaćim životinjama, po želji sudjelovanje u poljoprivrednim radovima ili samo lagana šetnja obližnjim krajolicima, jahanje, biciklizam, branje gljiva ili šparoga, lavande i drugog ljekovitog bilja samo su neke od mogućnosti odmora na istarskom selu.

Catalogues
Would you like to order our brochure?
Free newsletter sign up.
Send